ПолiтДумка

Кількість лісових пожеж у Канаді до 2050 року подвоїться — міністр

10 июня
00:39 2023

Упродовж наступних двох десятиліть варто очікувати подвоєння кількості лісових пожеж у Канаді.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у Оттаві заявив міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон.

“Розрахунки вказують, що площа знищених пожежами лісів подвоїться до 2050-го року, з огляду на зміни клімату, які спричиняють довший та інтенсивніший сезон лісових пожеж, більш екстремальні погодні умови та почастішання засух”, — сказав Вілкінсон.

Читайте також: Оттаву затягнуло димом від лісових пожеж

За його словами, щороку у Канаді трапляється близько 7500 лісових пожеж, які знищують понад 2,5 млн га (трохи менше загальної площі Київської області — ред.). “Ці ліси стають непридатними для використання й дерева більше не вбирають вуглекислий газ”, — зазначив міністр.

Вілкінсон додав, що федеральний уряд збільшує обсяг коштів і ресурсів для боротьби із лісовими пожежами та їх упередження, виділивши на ці цілі у державному бюджеті 516 млн дол (близько 400 млн дол США).

Читайте також: Лісова пожежа у Канаді вже знищила близько 200 будинків

Нагадаємо: цьогорічний сезон лісових пожеж у Канаді особливо активний й від початку року вогнем вже було знищено рекордну для цього періоду року площу. Раніше через лісові пожежі у провінції Квебек близько чверті мільйона користувачів тимчасово втратили електроживлення, коли від жару спрацювали захисні механізми на лініях електропередач.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

У Раді зареєстрували постанову про виключення з комітетів депутатів Одарченка і Дмитрука

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!