ПолiтДумка

дві породи, що діють як антидепресанти

14 июня
07:44 2023

Однією з головних причин взяти додому тварину є здатність чотирилапих піднімати своїм людям настрій. Навіть найбільш спокійне та флегматичне створіння здатне приносити чимало сміху та радості. Але, якщо говорити про собак, то ці дві породи собак вважаються чемпіонами у справі боротьби з поганим настроєм у господарів.

OBOZREVATEL вивчив характеристики багатьох порід і розповідає, яку собаку найкраще взяти додому, якщо вам потрібне постійне джерело радості. Але майте на увазі, що обидві ці собаки вельми активні і потребуватимуть чимало часу на прогулянки.

Представників цієї породи ще називають собаками для обіймів. Голдени славляться своєю контактністю, терплячістю та схильністю до забавних витівок. Вони не перетягують на себе всю увагу, а гармонійно вписуються у сім’ю, підлаштовуючись до кожного її члена. З дітьми вони обережні, але з радістю беруть участь у всіх іграх.

За своєю природою, золотисті ретривери схильні до проявів емпатії і практично повністю позбавлені агресії. Вони відчувають, коли у когось в домі поганий чи пригнічений настрій і приходять скласти компанію такій людині. За цю властивість їх стали використовувати для таких допоміжних професій, як собака-поводир чи терапевтичний собака.

Один вигляд приземкуватої довгої вухатої собачки з короткими лапками сам по собі викликає позитивні емоції. Таку фігуру такси отримали завдяки тому, що їх вивели для полювання на тварин, що живуть у норах. Звідси також і жвавий та цікавий характер такс.

Ці собаки полюбляють тактильний контакт, тому їх рекомендують заводити тим, кому часто самотньо. Спілкування у всіх формах таксі життєво необхідно, тому такий пес буде супроводжувати господаря, куди б той не йшов, і зрозуміє його стан навіть без слів – із самих лише поглядів та жестів. А от без достатньої уваги такса може навіть впасти у депресію. Зате бавитись представники породи можуть буквально безкінечно. Тож це також хороший вибір для сімей з дітьми. Такси кмітливі і добре піддаються дресируванню. А ще вони безстрашні захисники, навіть попри свої невеличкі розміри.

Источник: soc.obozrevatel.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

На Рівненщині знешкодили нерозірваний безпілотник

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!