ПолiтДумка

Банош із кукурудзяної крупи зі шкварками: традиційний рецепт

17 июня
15:07 2023

Банош – кукурудзяна каша, яку традиційно готують на заході України. Особливість приготування в тому, що кашу потрібно перемішувати лише дерев’яною ложкою і лише в одному напрямку.

Це ароматна густа каша з кукурудзяної крупи, зварена на молоці з додаванням домашньої сметани.

Складники

  • кукурудзяна крупа (дрібна) – 200 г;
  • молоко – 400 г;
  • сметана – 500 г;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сало – 200 г;
  • бринза;
  • зелень (кріп, петрушка);
  • сіль.

Приготування

У сотейник із товстим дном вилийте сметану, молоко. Додайте сіль та цукор. Доведіть до кипіння. Тонким цівком всипайте кукурудзяну крупу, постійно помішуючи дерев’яною ложкою в одному напрямку. Зменшіть вогонь до мінімуму, кашу безперервно помішуйте. Через п’ять – вісім хвилин на поверхні каші виступить олія, в цей момент зніміть сотейник із плити. Накрийте кришкою та дайте настоятися десять хвилин.

Сало наріжте невеликими шматочками. Обсмажте на сухій сковороді до золотистої скоринки.

Готову кашу викладіть на тарілку, зверху додайте шкварки та посипте бринзою та зеленню.

Поради

  • Бринзу бажано використовувати із овечого молока.
  • Молоко беріть будь-якої жирності.
  • Сало використовуйте з прошарком м’яса.
  • Кашу добре готувати у казані.

Источник: tsn.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Каллас назвала провальними будь-які спроби домовитися про мир за спиною Європи й України

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!