Як смачно приготувати печінку, щоб вона не гірчила: ділимося порадами та рецептом
Печінка є дуже корисним та смачним продуктом, який можна по-різному готувати. З печінки можна зробити смачні відбивні, котлети, салати, паштет, млинці й навіть торти.
Кулінарка Марія поділилася в Instagram рецептом смачної печінки з цибулею, молоком та мускатним горіхом.
Порада: щоб печінка не гірчила, залийте її молоком на 30 хвилин!
Інгредієнти:
- печінка – 500-700 г
- цибуля – 1 шт.
- молоко – 200-300 г
- мускатний горіх – 0,25 ч. л.
- борошно – 1 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- орегано – 0,5 ч. л
- сир твердий – 100-150 г
Спосіб приготування:
1. Цибулю наріжте півкільцями і смажте на невеликій кількості олії до золотистості.
2. Печінку очистьте, наріжте невеликими шматочками, додайте в цибулю і смажте під кришкою на середньому вогні, час від часу помішуючи.
3. Далі додайте спеції та борошно, перемішайте. Додайте молоко, перемішайте і на маленькому вогні тушкуйте ще 3-5 хвилин. Додайте натертий сир.
Источник: food.obozrevatel.com