ПолiтДумка

які кімнатні рослини не можна тримати на кухні

25 июня
23:52 2023

Вибір правильного місця розташування – половина успіху у вирощуванні кімнатних рослин. І кухня, як виявляється, сама по собі є не найкращим місцем для великої кількості з них.

Видання Express опитало експертів, які розповіли, яким рослинам не місце на кухні. А також пояснили, чому.

Ці орхідеї навряд чи почуватимуться добре у приміщенні, де зберігаються фрукти. Вся справа в тому, що красиво розкладені у вазі яблука чи банани виділяють при цьому у повітря газ етилен. Нічого страшного в цьому немає. Але фаленопсиси вкрай чутливі до даної речовини і реагують на її присутність передчасним скиданням квітів. Постраждати також можуть бутони.

Хижі рослини, як венерина мухоловка чи сарраценія, здаються хорошим вибором для кухні, адже сюди люблять навідуватись мухи. Але насправді вони тільки збільшать кількість комах-шкідників. Вся справа у феромонах, якими хижі рослини приваблюють здобич. На них злетиться ще більше мух, ніж на відкритий смітник.

Розкішні зелені султани різних видів папоротей можуть стати прикрасою будь-якого приміщення. Але для процвітання їм потрібні велика кількість світла і регулярний полив. Тим часом кухні часто облаштовані так, що світла там бракує досить сильно. Це змусить папороть скидати листя, що, окрім іншого, створить додатковий безлад.

Ніщо не заважає процвітати монстері в умовах кухні – це невибаглива рослина. А от розміри монстери можуть стати справжньою проблемою. Адже ця рослина швидко розростається і починає займати багато місця. Один її листок може досягати 70 см в поперечині, якщо вона отримує достатньо світла. Якщо в кухні не бракує сонця, монстера дуже швидко займе весь вільний простір, а якщо приміщення темне – не зможе виростити красиве ажурне листя, заради якого її заводять.

Ці кімнатні рослини — красиві сукуленти з унікальним листям, що нагадує низку перлів. Але для повноцінного росту їм потрібно багато яскравого розсіяного світла. А кухні, як ми уже згадували, часто досить темні.

Красиве віялоподібне листя цієї рослини також потребує великої кількості світла. А у темній кухні його, як правило, недостатньо, щоби ліроподібний фікус міг повноцінно здійснювати фотосинтез. В такому разі рослина починає жовтіти і осипатись. Ще одна причина переставити його в іншу кімнату – це потреба рослини у вертикальному просторі, оскільки росте воно у висоту. А на кухні верхній ярус приміщення здебільшого зайнятий шафками та поличками.

Навіть якщо умови в кухні будуть підходити такій рослині, вона сама по собі стане джерелом великої кількості пилку. А та може потрапляти на посуд і продукти. В кращому разі це буде просто ще одне джерело пилового забруднення. В гіршому може викликати серйозний напад алергії у чутливої людини.

Источник: soc.obozrevatel.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Найбільша загроза для російської держави походить від самої Москви — Україна в ОБСЄ

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!