ПолiтДумка

Сирія забрала акредитацію у BBC

10 июля
01:20 2023

У Сирії скасували акредитацію британської телерадіомовної корпорації BBC після виходу розслідування про причетність родини президента країни до наркотрафіку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

У Міністерстві інформації Сирії заявили, що британський мовник не дотримується «професійних стандартів», публікуючи «суб’єктивну та фейкову інформацію» з початку громадянської війни в Сирії в 2011 році.

У відповідь на рішення сирійського уряду BBC заявила, що забезпечує неупереджену незалежну журналістику.

«Ми розмовляємо з людьми з усього політичного спектру, щоб встановити факти», — сказав представник ВВС.

Опубліковане минулого місяця розслідування BBC News Arabic Investigations виявило зв’язки між торгівлею наркотиками каптагон, провідними членами збройних сил Сирії та родиною президента Сирії Башара Асада. Каптагон є амфетаміноподібним препаратом, що викликає сильну залежність.

Уряд Сирії раніше заперечував свою причетність до торгівлі наркотиками.

Проте США, Велика Британія та Європейський Союз звинуватили сирійський уряд у виробництві та експорті наркотиків і назвали родичів президента Асада ключовими фігурами цього процесу.

Читайте також: Глава МЗС Нідерландів: Режим Асада вчинив серйозні порушення прав людини

Як повідомляв Укрінформ, Центральне командування США (CENTCOM) завдало удару в Сирії, в результаті якого загинув лідер «ІДІЛ» у східній Сирії Усама аль-Мухаджир.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Тренер Зари: На ровном месте себе привезли гол

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!