ПолiтДумка

Рада підтримала створення Державного реєстру санкцій

13 июля
19:04 2023

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування санкцій.

Про це народний депутат із парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що ініціативу підтримали 314 народних депутатів.

Закон спрямований на удосконалення порядку стягнення активів фізичних та юридичних осіб в дохід держави відповідно до Закону, забезпечення належного розгляду Вищим антикорупційним судом справ про застосування санкцій.

Передбачено створення Державного реєстру санкцій з метою надання публічного доступу до актуальної та достовірної інформації про всіх суб’єктів, щодо яких застосовано персональні санкції.

Зазначається, що у реєстрі планується розміщувати підстави для застосування, зміни або скасування санкцій, перелік санкцій, які застосовуються до кожної особи та перелік осіб, щодо яких застосовано санкції, та відомості для їх ідентифікації.

Водночас реєстр міститиме інформацію про органи, відповідальні за виконання рішення РНБО щодо застосування санкцій та відомості про суб’єкта внесення пропозиції щодо застосування санкції.

Передбачено, що Апарат РНБО не пізніше шести місяців з дня набрання чинності цього закону має забезпечити створення та функціонування реєстру, а також опублікувати повідомлення про початок його функціонування в газеті «Голос України».

Окрім того, законом визначається, що справа про застосування санкції у вигляді стягнення в дохід держави активів, вирішується колегією у складі трьох суддів Вищого антикорупційного суду протягом 30 (раніше — 10) днів з дня надходження позовної заяви до суду.

Очікується, що закон дозволить забезпечити здійснення державою в умовах воєнного стану ефективної санкційної політики.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Первая лига: Агробизнес обыграл Металлист и еще больше упрочил лидерство в группе А

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!