ПолiтДумка

Суд США розблокував мегаугоду Microsoft із ігровим гігантом Activison

14 июля
08:01 2023

Суд у США розблокував найбільшу угоду в історії ігрового ринку – купівлю компанією Microsoft розробника ігор Activison Blizzard (Call of Duty, World of Warcraft) за $75 млрд. Перешкод для неї в США не залишилося, а британський регулятор узяв паузу для перегляду умов. Експерти називають це також позитивним знаком для Microsoft.

Суддя ухвалила, що антимонопольний регулятор FTC не довів суду негативний вплив угоди на ринок консольних ігор та хмарного геймінгу, як і те, що об’єднана компанія прибере Call of Duty з приставки Sony PlayStation і залишить лише на своїй Xbox.

«Навпаки, матеріали вказують, що доступність Call of Duty та іншого контенту Activision тільки покращиться», – йдеться у рішенні.

Це чергова поразка регулятора FTC, керівник якого, 32-річна Ліна Хан, отримала від президента Джо Байдена де-факто мандат на приборкання бігтеху. Хан наполягає, що регулятор повинен діяти превентивно і не допускати зниження різноманітності та конкуренції, навіть якщо доступність товару споживачам від цього не знизиться. Наприклад, вона вважає стратегічним прорахунком схвалення придбання Instagram Facebook.

У FTC залишається можливість оскаржити рішення, яким регулятор може не скористатися. На черзі у регулятора, як мінімум, ще одна велика угода – купівля Amazon компанії iRobot за $1,7 млрд.

Источник: mind.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

В’язень колонії організував в інтернеті шахрайську схему з продажу талонів на пальне

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!