ПолiтДумка

США відправлять F-16 для захисту кораблів у Перській затоці від іранських захоплень

15 июля
12:24 2023

Про це заявив високопоставлений чиновник оборони США, пише Associated Press.

Зазначається, що за словами чиновника, Сполучені Штати відправлять винищувачі F-16 в регіон Перської затоки цими вихідними, щоб посилити штурмовики A-10, які патрулювали там понад тиждень.

«Цей крок був зроблений після того, як минулого тижня Іран спробував захопити два нафтові танкери поблизу протоки, відкривши вогонь по одному з них», — йдеться у повідомленні.

Військово-морські сили США заявили, що в обох випадках іранські військово-морські кораблі відступили, коли на місце події прибув ракетний есмінець USS McFaul.

До того ж представник оборонного відомства сказав, що Сполучені Штати розглядають низку військових варіантів протидії посиленню російської агресії в небі над Сирією, яка ускладнила спроби завдати удару по лідеру угруповання «Ісламська держава» минулих вихідних.

Водночас чиновник відмовився розповісти деталі варіантів, але сказав, що США не поступляться жодною територією та продовжуватимуть виконувати польоти в західній частині країни з місіями проти Ісламської держави.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

59 смартфонів Xiaomi, Redmi та POCO отримають оновлення до операційної системи Android 15

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!