ПолiтДумка

На півострові Юкатан знайшли розкішні поселення народу майя 700 року до н.е.

25 июля
21:00 2023

Учені з Девідсон-коледжу в Північній Кароліні виявили нові свідчення існування складної цивілізації, залишених давніми майя на півночі півострова Юкатан, завдяки використанню лазерної технології. За допомогою лазерного дослідження вчені змогли виявили фантастичну архітектуру в районі Пуук, створену давніми майя.

Серед знайдених споруд були штучні водойми, більше 1200 печей, кілька терас для сільського господарства і приблизно 8000 артефактів.

Дослідник Вільям Рінгл, почесний професор антропології в Девідсон-коледжі, Північна Кароліна, пояснив, що цей район процвітав, і майя мали доступ до всього необхідного для свого життя.

Також було виявлено чотири великі акрополі, побудовані приблизно 700 років до нашої ери, та громадські центри, які свідчать про високий рівень організації і розвиненість цивілізації майя в цьому районі.

Інформація про давні поселення майя в цих місцях була відома ще з 1840-х років, але тільки зараз за допомогою широкомасштабного лазерного сканування вдалося отримати більш повну картину.

Лазерні хвилі, встановлені на літаках, проходили крізь землю, а отримані зворотні сигнали дозволили створити детальну тривимірну карту місцевості. Такі методи дозволяють ученим глибше зрозуміти життя давніх цивілізацій та їх вплив на розвиток суспільства.

Источник: news.uaportal.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Александр Бабич: Не все получалось в атаке, но нужно было ждать, терпеть

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!