ПолiтДумка

очолив відділ у захопленому окупантами підприємстві

28 июля
02:19 2023

Під час окупації Херсона 53-річний чоловік погодився обійняти одну із керівних посад в енергетичному підприємстві.

Як повідомляє поліція Херсонської області, чоловік отримав посаду начальника служби транспорту у створеному окупантами, так званому, державному унітарному підприємстві «херсоноблэнерго».

Перебуваючи на «посаді», чоловік забезпечував постачання електроенергії до приміщень, які займали місцеві органи псевдовлади та військовослужбовці рф. Також він забезпечував транспортом виробничі структурних підрозділів так званого ДУП «херсоноблэнерго», контролював експлуатацію та ремонт автотранспортних засобів, організовував переміщення транспортних засобів та механізмів між окремими виробничими структурними підрозділами псевдопідприємства, забезпечував кадровий добір водіїв на вакантні посади.

Також за вказівкою фігуранта незадовго до деокупації Херсона на лівобережжя були незаконно вивезені 12 одиниць транспортних засобів, що перебували на балансі легітимного АТ «Херсонобленерго». Крім цього, один із легкових автомобілів підприємства був переданий зловмисником у користування військових рф.

Дії псевдоначальника служби транспорту слідчі кваліфікували за ч. 1 ст. 111-2 «Пособництво державі-агресору» Кримінального кодексу України. Нині за погодженням із обласною прокуратурою йому повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.

Источник: kavun.city


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Главное за день: Зинченко — тренер, Судаков — горожанин, Беллингем — смутьян и другие новости

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!