Приправа карі робить мариновані огірки надзвичайно смачними: простий рецепт консервації
Липень та серпень у багатьох – це сезон консервації. А для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже зробили кілька банок огірків з кетчупом чилі або хрумких квашених огірків у власному соку, цього разу закрийте огірки з приправою карі. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти: огірки, цибуля, перець горошком.
Інгредієнти для маринаду на 1 л: оцет 9% (200 мл), цукор (300 г), сіль (1,5 ст. л.), приправа каррі (25 г).
Приготування:
Огірки ретельно промиваємо від пилу та бруду у проточній воді. Замочуємо їх у ванній або у великому тазу в прохолодній воді – приблизно на 2-3 години. Потім ще раз промиваємо, за бажанням обрізаємо плодоніжки.
Готуємо маринад: у каструлю наливаємо воду, додаємо в неї сіль, цукор, приправу карі та оцет. Ретельно перемішуємо та доводимо до кипіння. Як тільки маринад закипить, одразу вимикаємо.
Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями.
На дно кожної банки викладаємо цибулю, а потім щільним шаром огірки, додаємо також кілька горошин чорного перцю. Заливаємо гарячим маринадом.
Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з огірками з карі, прикриваємо кришками, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 5-7 хвилин із моменту закипання води в каструлі. Потім акуратно дістаємо банки, щоб не обпектися.
Закручуємо кришки і чекаємо, поки заготівля охолоне. Потім прибираємо в комору або льох – така консервація добре зберігається в будь-яких умовах.
Источник: apostrophe.ua