ПолiтДумка

Держдеп прокоментував відсутність РФ серед запрошених на зустріч у Саудівській Аравії

01 августа
23:57 2023

Участь Росії в дипломатичних переговорах щодо встановлення миру в Україні буде корисною тоді, коли в Кремлі будуть готові до справжньої дипломатії.

Так речник Держдепартаменту США Метью Міллер прокоментував запитання російського журналіста щодо відсутності РФ у списку запрошених на зустріч у Саудівській Аравії, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я процитував би те, що сказав Президент України Зеленський, а саме, що він відкритий для справжньої дипломатії з Росією, коли РФ буде готова брати участь у такій дипломатії. На жаль, ми бачили, що від самого початку цих зусиль, а реально – навіть до початку цієї війни – Росія ніколи не хотіла брати участь у справжній дипломатії», — сказав представник Держдепу.

Він констатував, що РФ ніколи не демонструвала серйозного підходу до змістовних переговорів.

Читайте також: США підтримують зустріч у Саудівській Аравії, присвячену українській Формулі миру — Держдеп

Водночас, за словами Міллера, запланована зустріч представників різних країн у Саудівській Аравії дасть світові змогу «почути напряму від України про жахи, які обрушилися на них».

Як повідомляв Укрінформ, українська сторона оголосила про підготовку зустрічі в Саудівській Аравії на рівні радників глав держав з метою реалізації ініціатив нашої держави щодо відновлення сталого й справедливого миру. Очікується, що ця зустріч стане проміжним етапом для узгодження української Формули миру, яка потім обговорюватиметься на установчому глобальному саміті на рівні лідерів держав, що може відбутися до кінця року.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Новий смартфон iPhone 16 знецінюється рекордними темпами: що пішло не так

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!