Декілька варіантів приготування смачної сирної запіканки
Сирна запіканка – може стати чудовим сніданком чи перекусом для вас та вашої дитини.
Деталі
Пропонуємо кілька варіантів приготування смачної сирної запіканки.
Сирна запіканка, класичний рецепт
Інгредієнти:
- сир домашній, жирний — півкілограма
- сметана – п’ять столових ложок
- яйця курячі — три штуки
- цукор — три столові ложки
- манка — дві столові
- родзинки — п’ятдесят грам
- топлене вершкове масло — одна столова ложка
- дрібка солі
- ванільний цукор — один пакетик.
Покроковий рецепт приготування класичної сирної запіканки:
Промиваємо родзинки, замочуємо їх, заливаємо кропом
на двадцять хвилин. Відкладаємо постояти. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змішуємо три столові ложки сметани з манкою, залишаємо на півгодини, щоб манка набухла. Збиваємо блендером сир. Змішуємо сметану з цукром, додаємо манку, сіль, яйця, ваніль.
Збиваємо все міксером до однорідної консистенції. Додаємо родзинки, змащуємо формочку маслом, легенько притрушуємо манкою. Вливаємо тісто у формочку. Зверху запіканку змащуємо сметаною (дві столові ложки). Запікаємо в духовці (при 180 градусів) близько сорока хвилин.
Наша домашня класична сирна запіканка готова!
Якщо ви любитель присмак кислинки в цьому смаколику, тоді додайте в тісто одну чайну ложку цедри лимона.
Пишна сирна запіканка
Інгредієнти:
- сир — 500 г
- манна крупа — три столові ложки
- яйця — три штуки
- цукор — три столові ложки
- ванільний цукор — один пакетик
- розпушувач — 15 г
- родзинки чи курага (за смаком)
- дрібка солі.
Рецепт покрокового приготування пишної сирної запіканки:
відокремлюємо жовтки від білків. Білки збиваємо міксером з дрібкою солі до консистенції пишної піни. Перемішуємо сир з манною крупою, жовтками яєць, цукром та ванільним цукром. Додаємо розпушувач. Поволі все перемішуючи, додаємо збиті в піну яєчні білки. Додаємо ізюм чи курагу (нарізану дрібно), або дрібно нарізані яблука. Додаємо цедру лимона (за смаком і бажанням). Залишаємо суміш трохи постояти (щоб розбухла манна крупа). Розігріваємо духовку. Змащуємо вершковим маслом форму. Викладаємо у форму нашу сирну масу. Запікаємо півгодини при температурі 180 градусів. Готову запіканку дістаємо, даємо запіканці охолонути.
До готового смаколика ідеально підійдуть збиті вершки, варення, шоколад чи мед.
Проста сирна запіканка
Інгредієнти:
- три яйця
- 500 г домашнього сиру
- 60 г масла вершкового
- три столові ложки цукру
- три столові ложки манки
- три столові ложки сметани
- 10 г ванільного цукру.
Покроковий рецепт приготування простої сирної запіканки:
розтоплюємо в каструлі вершкове масло, додаємо цукор, додаємо сметану, додаємо манку. Все ретельно вимішуємо, додаємо яйця. Ще раз вимішуємо. Додаємо сир. Додаємо ванільний цукор. Добре все збиваємо блендером до однорідної маси. У формочку виливаємо тісто. Випікаємо годину в духовці при температурі 160 градусів.
Сирна запіканка чудово поєднується зі сметаною, згущеним молоком, медом, варенням чи сиропом.
Смачного!
Источник: meta.ua