Кабачки фаршировані тунцем: готуємо ніжну італійську страву
Фаршировані кабачки – оригінальна і проста страва, яка смакуватиме всім. Її легко готувати, а це означає, що вже через 1 годину обід або вечеря будуть на столі. Кабачки фаршируються тунцем, рибу можна замінити курячим філе або будь-яким іншим цікавим інгредієнтом.
Деталі
Для приготування страви знадобляться наступні складові:
- 4 круглі кабачки;
- 100 г тунця без олії або рідини з консервної банки;
- 50 г тертого сиру Пармезан;
- 70 г панірувальних сухарів;
- 1 яйце;
- подрібненої свіжої петрушки;
- сушеного орегано;
- 1 столова ложка знесолених каперсів;
- оливкова олія першого віджиму;
- 2 стиглих червоних помідора;
- 2 зубчики часнику;
- 1/2 склянки білого вина;
- сіль, перець.
Фаршировані кабачки: як приготувати
Кабачки необхідно розрізати поперек і зробити заглиблення в м’якоті. Її потрібно акуратно вийняти на тарілку.
Далі потрібно зробити начинку з тунця. В миску потрібно викласти тунець без олії і рідини з банки, яйце, спеції і все добре перемішати.
На сковороді потрібно обсмажити м’якоть з кабачків. До нейї додається дрібно порізаний часник і трохи олії. Після цього до м’якоті додається маса з тунцем. Сюди ж кладуться каперси і пармезан, сухарі.
Готову начинку потрібно розкласти в кабачки. Готові кабачки потрібно викласти на сковорідку вертикально. Соус для приготування робиться з очищених помідорів і часнику. Пізніше в теплий томатний сік на сковороді потрібно додати вино. Коли воно випарується потрібно додати теплої води і продовжити тушкувати до готовності.
Источник: meta.ua