ПолiтДумка

Глава МЗС Румунії: Ракетні удари по дунайських портах свідчать про прагнення Росії до ескалації

23 августа
23:00 2023

Російські ракетні атаки на українські дунайські порти свідчать про прагнення Кремля до подальшої ескалації у війні проти України.

Про це заявила міністр закордонних справ Румунії Лумініца-Теодора Одобеску під час онлайн-виступу на третьому Міжнародному саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Недавні удари по українських портах, які знаходяться дуже близько до румунських кордонів, ще раз дають нам сигнал про те, що Росія демонструє бажання ескалувати війну далі», — сказала Одобеску.

Читайте також: Дунайська комісія готова до збільшення потоку українських товарів у порт Констанци

Вона зазначила, що міжнародна спільнота має продовжувати зусилля щодо притягнення до відповідальності усіх росіян, причетних до воєнних злочинів в Україні. У цьому контексті очільниця МЗС нагадала, що Румунія є учасницею коаліції зі створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України.

Одобеску акцентувала, що Румунія повністю підтримує українську Формулу миру як шлях до досягнення довготривалого миру і запевнила у продовженні підтримки України в боротьбі проти російської агресії.

Читайте також: Шмигаль обговорив із прем’єром Румунії торгівлю та розвиток дунайських портів

Як повідомлялося, у Києві проходить третій Міжнародний саміт Кримської платформи, присвячений баченню України щодо майбутнього тимчасово окупованого Криму і питанням безпеки у Чорноморському регіоні.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

У Польщі відкрили каплицю, в якій можна отримати духовну пораду від ШІ

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!