Особлива картопля з м’ясом в горщиках: розкриваємо секрет ароматної страви
24 августа
22:29
2023
Запечена картопля з м’ясом в горщиках – це страва подвійного призначення. Вона замінює обід і вечерю, першу і другу страви. В кожному горщику є все, що потрібно, щоб нагодувати найвимогливішого гостя або члена родини.
Деталі
Для приготування картоплі в горщиках знадобляться наступні складові:
- 400 г свинячих ребер або свинини;
- 300 г свіжих грибів (печериці, опеньки або інші на ваш вибір);
- 8 середніх картоплин;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 зубчики часнику;
- 100 мл курячого або овочевого бульйону (або просто води);
- 6 столових ложок рослинного масла;
- сіль і перець за смаком, лавровий лист;
- свіжа зелень (петрушка або кріп) для прикраси.
Приготування картоплі з м’ясом в горщиках
- М’ясо потрібно обрізати і дрібно порізати. Після цього його потрібно посипати сіллю і спеціями, добре натерти і залишити.
- Гриби потрібно помити і нарізати тонкими скибочками.
- Картоплю також потрібно почистити і нарізати кубиками або скибочками.
- Моркву – натерти на терці, а цибулю нарізати дрібними шматочками.
- М’ясо потрібно перекласти на сковорідку і обсмажити до золотистої скоринки.
- Після цього потрібно обсмажити моркву і цибулю. Далі на черзі картопля. Її теж потрібно обсмажити до пів готовності.
- Далі на сковороду потрапляють гриби. Смажити їх потрібно всього 2-3 хвилини.
- Далі всі інгредієнти потрібно розкласти в горщики – спочатку картоплю, потім м’ясо, а потім інші овочі. В кожен горщик додається лавровий лист і спеції. Все заливається гарячим курячим бульйоном і відправляється в духовку на 1 годину. Готувати потрібно при температурі 200 градусів.
Источник: meta.ua