ПолiтДумка

корисно всім після 45 років

02 сентября
20:56 2023

За основу варто взяти ці 3 інгредієнти, корисні для кровоносної системи.

Лікарі радять при проблемах із судинами щонайменше кілька разів на тиждень починати ранок із особливого сніданку. За основу варто взяти ці 3 інгредієнти, корисні для кровоносної системи. І за бажання додати щось ще, для ситості та задоволення.

Атеросклероз судин – одне з найпоширеніших захворювань серед людей старшого віку. При такому діагнозі відбувається ущільнення стінок судин та утворення бляшок, через що порушується кровотік.

У нашій країні атеросклероз вважається «молодою» хворобою і часто діагностується навіть у 45-50 років. Іноді серйозні проблеми з судинами бувають у дітей та підлітків — через велику кількість фастфуду в раціоні та сидячого способу життя.

Важливу роль підтримці серцево-судинної системи грає здорове харчування. Саме тому лікарі радять частіше їсти продукти з «очисним» ефектом — для профілактики тромбоутворень та закупорки артерій.

Ці три продукти варто взяти за основу сніданку для очищення судин. Починай ранок з такого набору частіше – і при бажанні додай до їжі щось ще з дозволеного списку.

Зелений чай

Кардіологи вважають зелений чай найкориснішим для судин. Він багатий на антиоксиданти і зменшує ризик розвитку атеросклерозу.

Вівсянка

Харчові волокна у складі вівсяної каші не лише очищають організм, а й допомагають знижувати рівень «поганого» холестерину. Головне — вибирати пластівці довгого варіння, в яких збережено більше корисних речовин.

Кориця

Ідеальний інгредієнт і для каші та для чаю! У складі кориці – рекордна кількість антиоксидантів, що сприяють розщепленню бляшок холестерину. А ще ця спеція сприяє зниженню тиску. Головне – не перестаратися, адже все корисно в міру!

Источник: greenpost.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Індія стала другим за величиною постачальником заборонених технологій в РФ

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!