ПолiтДумка

Військові Тайваню брали участь у навчаннях на території Сполучених Штатів – ЗМІ

03 сентября
06:33 2023

Тайванські військові брали участь у багатонаціональних навчаннях на території Сполучених Штатів, що проходили з 23 липня по 19 серпня в штаті Мічиган.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє японське видання NHK, передає Укрінформ.

Йдеться про щорічні багатонаціональні навчання «Північний удар» (Northern Strike), які проводить Національна гвардія Мічигану.

Чисельність тайванського контингенту та інші подробиці його участі у тренуваннях невідомі.

Читайте також: Тайвань заявив про різке зростання напруженості в протоці через маневри армії Китаю

В Міністерстві оборони США розповіли, що метою цих навчань було підвищення оперативної сумісності військових країн-учасниць при проведенні спільних бойових операцій.

В оборонному відомстві зазначили, що в тренуваннях брали участь близько 7 тисяч американських та іноземних військовослужбовців.

Також виданню стало відомо, що група пілотів винищувачів F16 ВПС Тайваню раніше проходили навчання на базі ВПС США в західному штаті Арізона.

Читайте також: У британському парламенті вперше назвали Тайвань незалежною країною

Аналітики кажуть, що залучаючи Тайвань до спільних з американцями військових навчань, адміністрація президента Джо Байдена намагається посилити стримування Китаю.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати вперше схвалили надання Тайваню прямої військової допомоги на суму $80 мільйонів у рамках програми зовнішнього військового фінансування (Foreign Military Financing, FMF), призначеної для допомоги урядам суверенних незалежних держав.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

У банкоматах Латвії заборонили використовувати російську мову

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!