Справжню італійську піцу з моцарелою можна приготувати вдома: як це зробити
Піца – улюблена страва майже в кожній родині. Господині готують її з різними начинками, експериментують з тістом та спрощують способи приготування. Якщо ви вже пробували зробити піцу на лаваші або швидку піцу з кабачків, додайте до своєї кулінарної скарбнички рецепт справжньої піци з моцарелою, яка виходить не гіршою, аніж в італійському ресторані.
Інгредієнти на дві піци: борошно (500 г), вода (300 мл), оливкова олія (30 мл), пресовані дріжджі (5 г), сіль (10 г), томатний соус (8 ст.л.), моцарелла (200) г), свіжий базилік.
Приготування:
Спочатку замісіть тісто. У борошно додайте дріжджі, сіль, воду кімнатної температури і перемішайте. Потім додайте оливкову олію та замісіть тісто. Сформуйте тісто в кулю, згинаючи краї вниз, викладіть у глибоку тарілку, накрийте харчовою плівкою.
Поставте в духовку, увімкнувши лише світло. Залишіть тісто підходити на дві години або доти, доки воно не збільшиться вдвічі.
Далі тісто перекладіть на припилену борошном поверхню і акуратно розділіть на дві частини. Не сильно притискаючи сформуйте кульки. Накрийте чистим рушником і залиште підходити ще на півгодини.
Тим часом приготуйте начинку. Томатний соус змішайте з листочками свіжого базиліка і додайте трохи оливкової олії та дрібку солі. Моцарелу наріжте смужками.
З кожної кульки тіста сформуйте шар за допомогою рук. Змастіть томатним соусом, залишивши місце для бортика, викладіть моцареллу і полийте оливковою олією.
Поставте піцу в розігріту до максимальної температури духовку на 6-10 хвилин. Як тільки тісто набуде золотистого кольору, діставайте піцу.
Источник: apostrophe.ua