5 продуктів, які категорично не можна варити чи смажити
Овочі дуже часто використовують для приготування різних страв: їх тушкують, смажать, варять та запікають. Однак мало хто знає, що деякі з них повністю позбуваються користі після термічної обробки.
Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість про 5 овочів, які не можна варити чи смажити.
Буряк
Ні для кого не секрет, що буряк – це справжній суперфуд. У ньому міститься багато вітамінів та макроелементів, зокрема фолієвої кислоти. У той же час вся поживна цінність втрачається до 30%, якщо овоч варити до повної готовності.
Помідори
Помідори – це соковитий та м’ясистий овоч, у якому дуже багато магнію та цинку. Однак під час термічної обробки із соку овочу виходить 90-100% поживних речовин.
Болгарський перець
Солодкий болгарський перець містить у собі найбільшу концентрацію вітаміну С. Це, звісно, добре, але під час термічної обробки користь овочу скорочується аж у чотири рази.
Часник
Часник у сирому вигляді багатий на вітаміни С, PP і групи B. Однак після варіння, запікання чи смаження користі від овочу чекати не варто.
Броколі
Порівняно з іншими овочами з броколі інша ситуація. У сирому вигляді овоч – це одне з найбільших джерел вітамінів С, PP і групи B. Якщо піддавати його термічній обробці, 40% користі точно зникне.
Источник: food.obozrevatel.com