ПолiтДумка

Макрон заявив, що посол Франції в Нігері фактично став заручником

15 сентября
22:46 2023

Президент Франції Еммануель Макрон звинуватив хунту в Нігері у блокуванні поставок продовольства у французьке посольство, де керівник дипмісії і персонал перебувають фактично у становищі заручників.

Про це французький лідер заявив журналістам у місті Семур-ан-Оксуа, передає Укрінформ із посиланням на France24.

«У нас посол і дипломатичний персонал (у Нігері — ред.) фактично перебувають як заручники у посольстві Франції», – сказав Макрон.

За його словами, військові в Нігері перешкоджають доставці продовольства. Натомість посол не може вийти з диппредставництва, оскільки «він персона нон грата», і не має їжі, йому доступний лише військовий пайок.

Читайте також: Хунта Нігеру звинуватила Францію у намірах «втручання»

Як повідомлялося, 25 серпня хунта, яка захопила владу в Нігері після путчу 26 липня, наказала послу Франції в cтолиці Ніамеї Сільвену Ітте залишити країну впродовж 48 годин, назвавши це відповіддю на дії уряду Франції, які «суперечать інтересам Нігеру». Зокрема, йдеться про відмову посла відповісти на запрошення зустрітися з новим «міністром закордонних справ» Нігеру.

28 серпня президент Макрон заявив, що французький дипломат залишиться у Нігері.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Китайці створили найшвидшого робота у світі: допомогла магія кросівок

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!