ПолiтДумка

Кремнієва долина втратила культуру інноваційності

17 сентября
19:28 2023

Глава OpenAI Сем Альтман вважає, що Кремнієва долина, яка має імідж важливого центру інновацій, більше не є.

«Раніше у компаніях Кремнієвої долини відбувалися великі дослідження, яскравий приклад – Xerox PARC. Таких тут не було вже давно», — сказав підприємець у нещодавньому підкасті Миколи Тангена.

Керуючий норвезьким інвестфондом Norges Bank Investment був здивований такою точкою зору. Альтман пояснив, що в Кремнієвій долині справді є культура інноваційного розвитку продуктів, але цього не можна сказати про новаторські дослідження в цілому.

«Мені не дуже хочеться так говорити, тому що це може прозвучати зарозуміло, але якщо не брати до уваги OpenAI, коли був останній по-справжньому великий науковий прорив, здійснений компанією з Кремнієвої долини?» — запитав він.

Альтман пов’язує зрушення фокусу Кремнієвої долини з інновацій легкістю та привабливістю ідеї створення компанією з високою оцінкою та капіталізацією в короткий термін на основі вже існуючих технологій, наприклад інтернету та смартфонів. Це, на його думку, спровокувало відтік великої кількості цінних фахівців із досліджень.

Бізнесмен не вперше критикує здатність Кремнієвої долини генерувати справжні інновації. У 2017 році, будучи на чолі акселератора Y Combinator, Альтман написав пост про шкоду культури політкоректності в технохабі для стартапів та нових ідей. Підходом Кремнієвої долини до інновацій також незадоволені інвестор Марк Андріссен і партнер інвестфонду Sequoia Capital Метт Міллер .

Источник: devby.io


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

«Перший у світі» нейрочип на основі графену імплантували онкохворому пацієнту

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!