ПолiтДумка

Samsung наділить смартфони 200-Мп телефотокамерами

20 сентября
17:30 2023

Компанія Samsung оголосила, що її датчики зображення нового покоління ISOCELL із надвисокою роздільною здатністю 200 Мп та технологією Remosaic зможуть застосовуватись у телефотокамерах смартфонів. Це усуне розрив між основними (ширококутними) та телефотокамерами смартфонів.

В даний час навіть у смартфонах високого класу камери з телеоб’єктивом мають менший розмір і роздільну здатність сенсора, ніж основна ширококутна камера, а їх якість зображення та кольори гірше. Усунення цього розриву між ширококутними та телеоб’єктивами останнім часом стало ключовим завданням для індустрії смартфонів. І Samsung пропонує для цього використовувати 200-Мп датчики зображення.

Датчики ISOCELL з роздільною здатністю 200 Мп демонструють вражаючі можливості масштабування, тому Samsung планує перетворити телеоб’єктиви на смартфони на «другу основну камеру». По-перше, застосування датчиків зображення ISOCELL на 200 Мп у парі з телеоб’єктивом дозволить розширити діапазон масштабування без втрат якості. Наприклад, з 3-кратним телеоб’єктивом та сенсором 200 Мп камера зможе знімати без втрат з діапазоном наближення від 3-кратного до 6-кратного і навіть до 12-кратного.

По-друге, камерам на датчиках зображення ISOCELL із надвисокою роздільною здатністю взагалі не обов’язково мати телеоб’єктив, щоб забезпечити зум без втрати якості. Тому 200-Мп рецептори Samsung можуть забезпечити якісний зум навіть на смартфонах без окремого телеоб’єктиву, наприклад, на моделях середнього сегмента. Там єдиний модуль з роздільною здатністю 200 Мп може виконувати не тільки роль основної камери, а й телефотокамери за допомогою кропу, при цьому 4-кратний зум забезпечить якість зображення, порівнянну з камерою з цим об’єктивом.

Сенсори ISOCELL HP2 і HP3 розміром 1/1,3 та 1/1,4 дюйма відповідно з роздільною здатністю 200 Мп забезпечують 2-кратне та 4-кратне масштабування без втрати дозволу завдяки алгоритму Remosaic. Сцена з 4-кратним зумом на прикладі нижче демонструє якість зображення, порівнянну з якістю зображення модуля з 3-кратним оптичним зумом.

Алгоритм Remosaic перетворює кольорові пікселі за шаблоном RGB Bayer, тому датчик з роздільною здатністю 200 Мп може забезпечити роздільну здатність 12,5 Мп при 2-кратному або 4-кратному масштабуванні без втрати якості. Роздільна здатність 12 Мп є стандартом де-факто для основної ширококутної камери сучасних смартфонів.

200-мегапіксельні сенсори ISOCELL HP2 та ISOCELL HP3 покращують деталізацію та якість зйомки за рахунок застосування алгоритму Remosaic на основі глибокого навчання. У них використано технологію Tetra²pixel, яка об’єднує до 16 сусідніх пікселів для покращення якості зображення при слабкому освітленні. Вони також забезпечують кращу продуктивність HDR та підвищену кількість кадрів за секунду при серійній та відеозйомці.

Нарешті, ефект від використання 200 Мп сенсорів буде помітний в області портретної фотографії. Зазвичай портрети роблять ширококутним об’єктивом, який помітно спотворює близько розташовані об’єкти, що називають бочкоподібною дісторсією. Камера з телеоб’єктивом даної проблеми позбавлена.

Головна камера смартфона, яка найчастіше має фокусну відстань 24 мм, чудово підходить для фотографування туристів на тлі пейзажу, але не для портретів, де людина є головним об’єктом зйомки. А телеоб’єктив із фокусною відстанню 85 мм і полем зору 29° набагато менше спотворює пропорції обличчя, що робить його більш придатним для портретної фотографії.

Ще одна причина, через яку телеоб’єктиви потрібні в портретній фотографії — ефект боке, розмиття об’єктів не у фокусі. При інших рівних, що більша фокусна відстань, то менша глибина різкості, і тим сильніше розмите фон навколо об’єкта, не відволікаючи уваги від обличчя. Професійні фотографи зазвичай точно фокусуються на очах моделі, досягаючи виняткової виразності знімків.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Компанія Nvidia обігнала Apple за ринковою вартістю на фоні буму штучного інтелекту

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!