ПолiтДумка

У Байдена стурбовані корупцією в Україні більше, ніж говорять про це публічно — ЗМІ

03 октября
04:30 2023

У адміністрації Білого дому набагато більше стурбовані корупцією в Україні, ніж про це заявляється в публічній площині, та вважають, що це явище може негативно вплинути на підтримку України західними союзниками.

Про це пише в понеділок американське видання Politico із посиланням на конфіденційний документ, який отримало у своє розпорядження, передає Укрінформ.

«У чутливій, але несекретній версії довгострокового плану США викладаються численні кроки, яких Вашингтон вживає, аби допомогти Києву викорінити посадові злочини та іншим чином реформувати низку українських секторів»,- зазначається в публікації.

Читайте також: Поліція розслідує понад 80 проваджень щодо МСЕК і ВЛК, оголошені 33 підозри

У документі наголошується, що корупція може змусити західних союзників відмовитися від боротьби України проти вторгнення Росії, і що Київ не може відкладати зусилля по боротьбі з корупцією.

«Сприйняття корупції на високому рівні може підірвати довіру української громадськості та іноземних лідерів до уряду воєнного часу», — наводить видання цитати з документа.

Читайте також: Держдеп закликав Україну і надалі вживати «агресивних заходів» проти корупції

Адміністрація США хоче добитися припинення в Україні такого явища як хабарництво, не в останню чергу тому, що на карту поставлена доларова допомога з бюджету США, зазначає видання. Натомість гучні заяви про це в Вашингтоні «можуть підбадьорити противників американської допомоги Україні», багато з яких є представниками Республіканської партії.

«Будь-яке відчуття послаблення американської підтримки Києва також може призвести до того, що більше європейських країн почнуть задумуватися про свою роль», — зазначається в публікації.

Читайте також: У Сербії ексгенерала СБУ Наумова засудили до року ув’язнення за відмивання грошей

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент США у понеділок закликав Україну вживати більше «агресивних заходів» для боротьби з корупцією.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Шмигаль обговорив зі спікером Фінляндії протидію гібридній агресії РФ

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!