ПолiтДумка

На території Гігафабрики Tesla у Техасі з’явиться Giga Water Loop

05 октября
20:37 2023

Що це — достеменно невідомо, але, за непідтвердженими даними, проект пов’язаний із закритим циклом очищення стічних вод, які надходять до численних цехів «Гігафабрики Техас», зокрема йдуть на виробництво елементів живлення. Можливо також, що під цією назвою ховається елемент майбутнього екологічного раю, який обіцяв побудувати на річці Колорадо Ілон Маск.

Фабрика Tesla, розташована в Остіні, Техас, найамбіційніший виробничий проект компанії, а в неї їх безліч. Там вже ведеться виробництво Model Y, однієї з найбільш продаваних машин світу, а незабаром має розпочатися випуск електропікапа Cybertruck. Там же збирають акумулятори та компоненти для батарей, там же розташована штаб-квартира компанії, а незабаром уздовж річки Колорадо має бути збудований цілий кампус, заявлений як «екологічний рай».

А тепер до цього додасться ще й щось під назвою Giga Water Loop. Видання Electrek знайшло дозвіл на будівництво, в якому згадується цей проект та необхідні заходи, які має вжити місцева енергокомпанія Austin Energy для забезпечення безпечного будівництва.
Можливо, проект відноситься до того самого «екологічного раю» з велосипедними та пішохідними доріжками, які збирається побудувати Ілон Маск, або ж до системи переробки стічних вод закритого циклу (closed loop), оскільки Tesla з великою обережністю ставиться до якості технічної води.

Будівництво проекту має розпочатися найближчими місяцями і тоді, ймовірно, буде розкрито його призначення.

Наприкінці літа компанія почала втілювати в життя угоду про будівництво в Мексиці нової фабрики Tesla. На земельній ділянці поблизу міста Монтеррей відмітили першу будівельну техніку. Це буде сьома Гігафабрика компанії та третя за межами Сполучених Штатів. Імовірно, вона випускатиме акумулятори та комплектуючі для них.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Почему у вас всегда холодные руки

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!