ПолiтДумка

Південна Корея пригрозила Apple та Google штрафами за монополізацію ринку мобільних додатків

07 октября
06:40 2023

Корейська комісія з комунікацій (KCC) заявила, що Apple і Google зловживають своїм домінуючим становищем на ринку мобільних додатків і попередила їх про можливі штрафи на загальну суму до $50,35 млн.

Два технологічні гіганти, за версією відомства, змушують розробників використовувати певні способи оплати та викликають необґрунтовані затримки під час перевірки додатків. У зв’язку з цим комісія повідомила Apple та Google про необхідність вжиття заходів для виправлення ситуації та про намір розглянути питання про накладення на них штрафних санкцій.

У Google заявили, що поки що отримали від відомства лише «попереднє повідомлення», і коли відомство представить компанії остаточне рішення, та « ретельно розгляне його, щоб оцінити курс наступних дій» . У Apple категорично відкинули висновки KCC і підкреслили, що раніше внесені в App Store зміни відповідають вимогам «Закону про телекомунікаційний бізнес», що діє в країні.

Комісія ж зазначила, що Apple і Google змушують розробників використовувати певні способи оплати, а Apple також «дискримінуючим» чином стягує з корейських розробників комісії з транзакцій — усі ці дії суперечать духу закону, спрямованого на сприяння сумлінній конкуренції. Отримавши відгуки від компаній, регулятор може ухвалити рішення про накладення на них штрафів на загальну суму до 68 млрд вон ($50,35 млн): 47,5 млрд вон ($35,17 млн) на Google і 20,5 млрд вон ($15, 18) на Apple.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

У Нью-Йорку проходить засідання Ради Безпеки ООН за участю Зеленського

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!