ПолiтДумка

Google почала впроваджувати нову функцію

28 октября
04:02 2023

Google почала впроваджувати нову функцію пошукової машини — з’явився блок «Про це зображення» з довідковою інформацією та контекстом. Компанія анонсувала функцію у травні, а тепер зробила її доступною для англомовних користувачів по всьому світу. Відкрити блок можна, вибравши відповідний пункт меню, що випадає в результатах пошуку по картинках.

Блок «Про це зображення» призначений для того, щоб продемонструвати користувачеві походження картинки, включаючи метадані, якщо такі доступні, а також контекст того, як зображення з часом описувалося ресурсами новин і сайтами перевірки фактів. Можна зрозуміти, коли картинка була вперше проіндексована Google, а метадані допоможуть розібратися, чи не створив її штучний інтелект.

Функція з’явиться і в програмних продуктах Google: у браузері Chrome їй можна буде скористатися через клацання правою кнопкою миші або довге натискання на зображення, а в пошуковій програмі Google через жест прогортання вгору. Ці функції поки що розробляються та тестуються, а загальнодоступними вони стануть найближчими місяцями, уточнили в компанії.

Google також розширила можливості функції Fact Check Explorer — вона була запущена в рамках бета-тестування минулого літа, пропонуючи можливості для перевірки фактів за допомогою завантаження зображення або його пошуку за URL-адресою. Тестування ще триває, але Google вже підготували інструменти API, які допоможуть автоматизувати роботу з перевірки фактів. Нарешті, компанія повідомила, що почала розміщувати більше інформації про джерела даних у блоці «Про цей результат» під час роботи в режимі SGE (Search Generative Experience) — пошуку з генеративним ІІ.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

У грі Counter Strike 2 з’явилися брелоки для зброї і новий кейс

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!