ПолiтДумка

Компанія Google не вірила у комерційний успіх магазину додатків для Android

17 ноября
04:13 2023

Судові розгляди щодо Google продовжують розкривати чимало цікавих подробиць. Так, у рамках слухань справи Epic Games проти Alphabet (материнська компанія Google) стало відомо, що пошуковий гігант явно недооцінював перспективи мобільних платформ, оскільки навіть не розглядав Google Play як потенційне джерело доходів.

У ході судового засідання з’ясувалося, що ще в 2008 році, коли Google Play називався Android Market, голова екосистеми розробників Android Ерік Чу вказав у внутрішньому FAQ, що «Google не використовуватиме Android Market як центр прибутку». Тоді передбачалося, що Google лише стягуватиме невелику плату для покриття витрат на обробку та виставлення рахунків. Так, Google брала собі 5% від покупок користувачів, 25% відраховувалися операторам зв’язку, а решта 70% діставалися самим розробникам.

З того ж слухання стало відомо, що 2020 року рентабельність Google Play склала 65%, що принесло операційний прибуток у розмірі 4,4 мільярда доларів за першу половину 2020-го. У порівнянні з аналогічним періодом 2019-го цей показник зріс на 33%, що свідчило про швидке зростання.

У результаті магазин додатків Google Play став однією з найбільших комерційних платформ світу з 250 млн користувачів, які купують щорічно, і одним з найуспішніших бізнес-проектів з чистим прибутком більш ніж 60%. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

У Німеччині створять перший у світі мобільний квантовий комп’ютер

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!