ПолiтДумка

Кулеба провів зустріч із главою МЗС Вірменії

12 декабря
06:20 2023

Міністри закордонних справ України та Вірменії Дмитро Кулеба та Арарат Мірзоян обговорили розвиток двосторонніх відносин.

Про це заявив глава української дипломатії у соцмережі X, передає Укрінформ.

“Ми з моїм вірменським колегою Араратом Мірзояном зустрілися, щоб обговорити розвиток українсько-вірменського діалогу на благо наших народів. Україна виступає за мир на Південному Кавказі на основі поваги до Статуту ООН і міжнародного права, а також за розвиток регіональної торгівлі та культурних проєктів від Чорного до Каспійського морів”, – зазначив міністр.

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі відбувається Рада міністрів ЄС із закордонних справ. На початку зустрічі до європейських урядовців приєднався міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який проінформував європейських партнерів про розвиток ситуації в Україні та про її зусилля у реформах на шляху до членства в ЄС.

Читайте також: Кулеба й Сійярто годину говорили про відкриття переговорів України та ЄС

Рада міністрів ЄС із закордонних справ має скоординувати позиції країн-членів щодо відносин з Україною, зокрема, щодо початку переговорів про членство та виділення 50 мільярдів євро фінансової підтримки до 2027 року, а також щодо збільшення військової підтримки України. Ці питання наприкінці поточного тижня розглядатимуться на рівні глав держав та урядів країн ЄС, які зустрінуться у Брюсселі в форматі Європейської ради 14-15 грудня поточного року.

Фото: Х Ararat Mirzoyan


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Украина в Лиге Наций: Лучшая в группе по ударам, сейвам, угловым и количеству атак

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!