ПолiтДумка

Політики США зможуть домовитися про виділення коштів на оборону України — Байден

13 декабря
01:56 2023

Конгрес США врешті схвалить законопроєкт про виділення багатомільярдної допомоги на підтримку обороноздатності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час спільної із Володимиром Зеленським прес-конференції у Вашингтоні заявив президент США Джо Байден.

“Стосовно перемовин про отримання необхідних нам коштів (на підтримку України — ред.), то я б не хотів робити обіцянок, але сподіваюся, що нам вдасться досягти цього. Ми можемо”, — сказав Байден.

За його словами, “Україна користується міцною двопартійною політичною підтримкою”. “Мала кількість Республіканців не хочуть підтримувати Україну, але, на мою думку, вони не представляють більшість однопартійців”, — наголосив президент США.

Байден додав, що “світ стежить за нашими діями”. “Якщо ми зараз зупинимося, то надішлемо страхітливий сигнал агресору та його союзникам й нашкодимо нашій національній безпеці”, — підсумував він.

Читайте також: Байден розповів про бачення перемоги України

Як повідомляв Укрінформ, республіканська меншість у Сенаті США заблокувала на процедурному голосуванні законопроєкт з додатковим фінансуванням, який містить, у тому числі, допомогу Україні й Ізраїлю, пояснивши це відсутністю положень про зміни прикордонної політики.

Напередодні сенатори-демократи внесли законопроєкт про додаткове фінансування потреб національної безпеки США на загальну суму близько $111 млрд. Він передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також заходи, спрямовані на захист південного кордону США.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Стефанчук назвав візит Гутерреша до Росії «оксимороном»

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!