ПолiтДумка

Співробітники Nvidia попередили директора про загрозу ШІ для темношкірих

18 декабря
13:41 2023

Колишні президенти групи чорношкірих співробітників компанії, провели рік, працюючи з колегами з усієї компанії над презентацією, яка мала попередити Хуанга про потенційну небезпеку, яку становлять технології штучного інтелекту, особливо для меншин.

Колода з 22 слайдів та інші документи, розглянуті Bloomberg News, вказують на зростаючу роль Nvidia у формуванні майбутнього штучного інтелекту, кажучи, що її чіпи роблять штучний інтелект повсюдним, і попереджають що посилення регуляторного контролю було неминучим. Обговорення включало випадки упередженості в технологіях розпізнавання облич, які використовуються промисловістю для приводу в дію безпілотних автомобілів. Їхньою метою, як повідомила пара Bloomberg, було знайти спосіб протистояти потенційно небезпечним непередбаченим наслідкам ШІ — наслідкам, які, ймовірно, першими відчують маргіналізовані спільноти.

-22221x-1.jpg (763 KB)

За словами Олгуда та Цадо, під час зустрічі Хуан говорив більшу частину. Вони не відчували, що він дійсно до них прислухався, і, що важливіше, не мали відчуття, що Nvidia віддасть пріоритет роботі над усуненням потенційних упереджень у технології ШІ, які можуть поставити під загрозу недостатньо представлені групи.

Цадо, який працював менеджером з маркетингу продуктів, сказав Bloomberg News, що він хотів, щоб Хуан зрозумів, що цю проблему потрібно вирішувати негайно — що генеральний директор може дозволити собі розкіш почекати, але «я належу до спільнот, які недостатньо забезпечені, і тому для мене немає нічого важливішого за це. Ми створюємо ці інструменти, я дивлюся на них і думаю, що це не спрацює для мене, тому що я темношкірий».

Олгуд і Цадо залишили компанію незабаром після цього. Рішення Allgood залишити свою посаду менеджера програмного забезпечення, за її словами, було тому, що Nvidia «не бажала керувати у сфері, яка була дуже важливою для мене». У публікації на LinkedIn вона назвала зустріч «найруйнівнішими 45 хвилинами в моєму професійному житті».

Попри те, що Олгуд і Цадо пішли, занепокоєння, які вони висловлювали щодо безпечного та інклюзивного штучного інтелекту, все ще залишаються над компанією та індустрією штучного інтелекту в цілому. Виробник мікросхем має одні з найгірших результатів серед великих технологічних компаній, коли йдеться про представництво темношкірих та латиноамериканців у його робочій силі, а один із його генеративних продуктів штучного інтелекту піддався критиці за те, що він не враховує кольорових людей.

Оскільки штучний інтелект перетворюється на технологію, яка все глибше проникає в повсякденне життя, деякі працівники Кремнієвої долини не сприймають її з тим самим рівнем довіри що вони показали з іншими досягненнями. Хуанг і його колеги, ймовірно, продовжуватимуть стикатися з дзвінками від працівників, які відчувають, що їх потрібно почути.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Двоє українців втратили більше 35 тисяч гривень на банківських рахунках через аферистів

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!