ПолiтДумка

Обмін даними на ОС Android стане ще простіше

25 декабря
03:24 2023

Протягом багатьох років на Android не було інструменту, здатного створити реальну конкуренцію AirDrop від Apple. Водночас деякі виробники, такі як Samsung, створювали власні рішення для швидкого та простого обміну даними — так з’явилася функція Quick Share на пристроях Galaxy.

Компанія Google розробила свій аналог AirDrop (Nearby Share) у 2019 році. Обидва ці інструменти були цілком собі самостійними, але породили певну складність. Тепер, здається, Samsung та Google готові піти на злиття Nearby Share та Quick Share, і це може реально вплинути на обмін файлами в екосистемі Android.

Для інструменту Nearby Share цей рік видався насиченим. Він вийшов із бета-версії, отримав окрему папку і навіть підтримку Windows, що дозволило здійснювати передачу файлів між двома платформами. І як приємний бонус — можливість обмінюватися даними в режимі офлайн. Тим часом Quick Share від Samsung мав перевагу: він з’явився на рік раніше від Nearby Share і встиг стати способом обміну файлами за замовчуванням для мільйонів користувачів пристроїв Galaxy.

Уважні розробники виявили доказ того, що Quick Share та Nearby Share можуть бути об’єднані. Наприклад, у коді сервісів Google Play міститься повідомлення, що «Nearby Share тепер став Quick Share», а також оновлені значки та елементи інтерфейсу. Для Samsung це звільнення від складнощів, а Google у свою чергу отримає доступ до бази користувачів Quick Share і, можливо, до досконаліших технологій. Найбільше виграють самі користувачі Android, які отримують можливість обмінюватися даними та файлами без плутанини та інструментів, що дублюють один одного.

Поки неясно, які функції збережуться, а які додадуться і як забезпечуватиметься кросплатформова сумісність з іншими операційними системами.

Источник: ilenta.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Компанія Nvidia обігнала Apple за ринковою вартістю на фоні буму штучного інтелекту

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!