ПолiтДумка

Продажі iPhone у Китаї швидко знижуються

08 января
11:12 2024

За словами аналітиків Jefferies на чолі з Едісоном Лі, падіння продажів iPhone від Apple Inc. у Китаї поглиблюється, і компанія, ймовірно, спостерігатиме подальше зниження цього року .

Останнє покоління виробника iPhone почало нетипово мляво в Китаї минулого року, останнім часом падіння склало 30% у порівнянні з минулим роком, повідомили Лі та його колеги в недільній записці, посилаючись на галузеві перевірки. Решта мобільного ринку країни зросла в грудні, причому Huawei Technologies Co. розвивалася найшвидше завдяки своїй новій лінійці пристроїв Mate 60.

За кілька тижнів до того, як iPhone 15 надійшов у продаж у вересні, дебют Huawei Mate 60 Pro — який працює на новому системному процесорі, зробленому в Китаї — викликав патріотичний запал, який повернув деяких клієнтів, яких компанія раніше втратила від Apple. За оцінками Джеффріса, у 2023 році Huawei поставила 35 мільйонів смартфонів, але через певні обмеження в постачанні це число не може бути більшим.

Apple спостерігала двозначне падіння обсягів у грудні, і Jefferies прогнозує подібне зниження на 2024 рік. Знижки на асортимент смартфонів Apple зросли минулого тижня на різних торгових онлайн-порталах, скорочуючи середню ціну продажу, не стимулюючи зростання обсягів.

Apple отримала частку в Китаї після того, як санкції США відрізали Huawei від провідних світових виробників мікросхем, таких як Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. , у 2020 році. Шеньчженьська компанія електроніки повернулася до конкурентоспроможності на ринку мобільних пристроїв, що призвело до того, що вона повернула собі частку ринку, і зараз вона розробляє власну екосистему програмного забезпечення, щоб конкурувати з iOS від Apple і Android від Alphabet Inc.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Хакери зламали криптобіржу BingX та викрали крипту на десятки мільйонів доларів

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!