ПолiтДумка

В Україні для військових розробили рухому вогневу точку

10 января
23:19 2024

В Україні розробили рухому вогневу точка UTE MT-1, на яку встановлюється великокаліберний кулемет. Перевага розробки у тому, що нею можна керувати дистанційно, що допоможе зберегти життя військових. Про це у середу, 10 січня, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Над розробкою працювала компанія Ukrainian Technical Equipment. За словами Михайла Федорова, дослідний зразок враховує вимоги військових.

«З очевидних переваг розробки — малопомітна, прохідна й легка, тобто її просто перевозити бусом чи пікапом, куди вона заїжджає власним ходом», – пояснив Михайло Федоров.

Рухома вогнева точка пройшла випробування на полігонах. Військові озвучили свої відгуки та рекомендації. Зараз проект отримав грант від оборонного кластера Brave1 на виготовлення двох удосконалених зразків. Також розробники планують установити на точку іншу зброю та перевірити роботу нових режимів зв’язку.

Источник: zaxid.net


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Щит НАТО. У Польщі відкриють базу протиракетної оборони

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!