ПолiтДумка

Вільний інструмент програмування Meta Code Llama AI заповнює прогалину з GPT-4

30 января
10:52 2024

Останнє оновлення моделі штучного інтелекту для генерації коду від Meta, Code Llama 70B , є «найбільшою та найефективнішою моделлю».  Інструменти Code Llama були запущені в серпні та є безплатним як для дослідницького, так і для комерційного використання. 

Згідно з повідомленням у блозі Meta щодо штучного інтелекту, Code Llama 70B може обробляти більше запитів, ніж попередні версії, а це означає, що розробники можуть передавати йому більше підказок під час програмування, і він може бути точнішим.

Код Llama 70B набрав 53 відсотки точності в тесті HumanEval, показавши кращі показники, ніж у GPT-3.5 (48,1 відсотка) і наблизившись до позначки 67 відсотків, про яку повідомляє документ OpenAI (PDF) для GPT-4.

Створений на основі Llama 2, Code Llama допомагає розробникам створювати рядки коду з підказок і налагоджувати роботу, написану людиною. Meta одночасно запустила два інших інструменти Code Llama минулої осені, Code Llama — Python і Code Llama — Instruct, які зосереджені на конкретних мовах кодування.

Code Llama 70B доступний у трьох версіях генератора коду та все ще безкоштовний для дослідницького та комерційного використання. Велика модель була навчена на 1 ТБ коду та даних, пов’язаних із кодом. Він розміщений у сховищі коду Hugging Face, яке пропонує доступ до графічних процесорів для запуску моделей ШІ.

Meta заявила, що її більші моделі, 34B і 70B, «повертають найкращі результати та забезпечують кращу допомогу при кодуванні».

Інші розробники ШІ випустили генератори коду в минулому році. CodeWhisperer від Amazon вийшов у квітні , тоді як Microsoft використала модель OpenAI, щоб запровадити GitHub Copilot . 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Саудівська Аравія готова бути посередником для врегулювання «російсько-української кризи» — глава МЗС

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!