ПолiтДумка

Космічний телескоп «Хаббл» показав приблизне майбутнє нашої галактики

04 февраля
23:38 2024

Космічний телескоп «Хаббл» сфотографував пару галактик з однієї групи Arp 295, а заразом і «зірковий міст», який їх з’єднує. Його довжина становить близько 250 000 світлових років.

Група Arp 295 складається з трьох спіральних галактик: Arp 295a, Arp 295b та Arp 295c. Перша знаходиться в центрі зображення, а Arp 295c — це менша і синя спіраль праворуч від неї. Решта ж перебуває за межами верхнього лівого кута цього зображення. Разом вони є великою групою галактик, що знаходяться на відстані близько 270 мільйонів світлових років у напрямку сузір’я Водолія.

Те, що ми бачимо, — це наслідки близького проходження галактик щодо один одного. Гравітаційна взаємодія між ними триває мільярди років, а близькі проходи, що повторюються, можуть призвести до остаточного злиття двох галактик. До речі, це звичайне явище. Навіть Чумацький Шлях зіллється з масивною сусідньою галактикою Андромеди приблизно за 4 мільярди років. Принаймні так вважають астрономи. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Зеленський: План перемоги спрямований на партнерів, а Внутрішній план — на єдність України

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!