ПолiтДумка

Операційна система Android 15 отримає новий повноекранний режим роботи

06 февраля
05:09 2024

Автори порталу Android Authority відшукали у свіжій бета-версії Android 14 нову функцію. Вона, ймовірно, дасть змогу розв’язати відому проблему з роботою мобільних додатків у повноекранному режимі до релізу наступної версії мобільної ОС.

Наразі не всі додатки на Android можуть коректно працювати в повноекранному режимі. У деяких випадках вони обрізають зображення по лінії вирізу в дисплеї або екранної кнопки жестів, хоча сам режим припускає, що картинка повинна “обтікати” ці елементи, як якщо б вони були прозорими. Ймовірно, Google виправить ситуацію в Android 15 – на це натякає поява нової функції в меню розробника тестової збірки Android 14 QPR2 Beta.

Screenshot_12-6.jpg (165 KB)

1Screenshot_11-6.jpg (102 KB)

Налаштування під назвою EDGE_TO_EDGE_BY_DEFAULT і рекомендоване до застосування до всіх додатків, цільовий API яких – SDK VANILLA_ICE_CREAM (Android 15) або вище. Вона дає змогу примусово запустити застосунок у повноекранному режимі, щоб подивитися, чи не заважають виріз для камери або екранні кнопки роботі будь-яких елементів інтерфейсу.

Очікується, що з 31 серпня 2025 року Google увімкне примусовий повноекранний режим роботи для всіх Android-додатків за замовчуванням. Сама компанія відповідної заяви ще не робила.

Источник: itechua.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

«Укрзалізниця» обладнала Wi-Fi у 16 поїздах Інтерсіті та Інтерсіті+

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!