ПолiтДумка

Вчені наблизилися до створення раннього тесту розвитку деменції

13 февраля
10:44 2024

Дослідники зробили крок уперед до створення ефективного тесту, що дозволяє заздалегідь визначити можливість ризику розвитку деменції. Вчені ідентифікували біологічні маркери у зразках крові, взятих у 50 тис. здорових добровольців, які беруть участь у проекті Biobank. Йдеться про закономірності, виявлені в чотирьох протеїнах, що передбачають виникнення деменції в цілому та хвороби Альцгеймера та судинної деменції зокрема.

При комплексному розгляді всіх факторів, до яких відноситься вік, стать, рівень освіти і генетична схильність, вчені змогли з ймовірністю в 90% передбачити ризик розвитку деменції за 10-15 років до постановки клінічного діагнозу. Передбачається, що отримані дані дозволять створити тест скринінгу для медичного застосування.

Зазначається, що рання діагностика може відіграти значну роль у запобіганні розвитку захворювання за допомогою нових препаратів, які поки що тільки проходять процес реєстрації.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Слот: Я бы хотел видеть более доминирующий футбол Ливерпуля

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!