ПолiтДумка

Мир в Україні має бути досягнутий на основі принципів Хартії ООН — Гуттереш

21 марта
14:56 2024

Завершення війни в Україні та досягнення справедливого миру мають ґрунтуватися на Хартії ООН та на базових принципах міжнародного права, включаючи дотримання суверенітету, територіальної цілісності країни. 

Про це у четвер у Брюсселі перед участю в зустрічі лідерів держав та урядів ЄС заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми живемо у хаотичному світі, ситуацію безкарності, коли великі країни або будь-які озброєні групи вважають, що можуть робити все що заманеться. У такому хаотичному світі, дуже важливо  дотримуватися принципів, які є дуже чіткими: це Хартія ООН, міжнародне  право, територіальні цілісність, міжнародне гуманітарне право. Ми переконані у важливості мати  мир для України,  але мир у повній відповідності з цими принципами. Такий мир, що поважатиме Хартію ООН, міжнародне право, територіальну цілісність та суверенітет України», — наголосив Гуттереш. 

(Далі буде)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Членство України в ЄС: Польща планує порушити тему Волинської трагедії у першому розділі переговорів

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!