ПолiтДумка

Перший мобільний оператор вирішив повністю відключити 2G

10 апреля
00:52 2024

Перший мобільний оператор вирішив повністю відмовитись від мереж зв’язку другого покоління. Нідерландський оператор KPN планує відмовитися від 2G уже наступного року. Запланована дата відключення – 1 грудня 2025 року. Причиною відмови від 2G, за словами представників компанії, стала низька затребуваність мереж стільникового зв’язку другого покоління.

Вивільнені частоти оператор планує перевикористати для 4G і 5G. Раніше у 2022 році KPN вже позбувся 3G з аналогічних міркувань.

На сайті оператора немає інформації про будь-яку програму заміни пристроїв, які працюють тільки в 2G мережі. Простим абонентам рекомендується оновити свою SIM і пристрій, інакше вони не зможуть користуватися послугами стільникового зв’язку.

Тим хто використовує 2G для інтернету речей рекомендується переходити на пристрої з підтримкою LTE-M. Тобто нідерландський оператор не сильно стурбований тим, що частина його абонентів можуть піти до конкурентів у зв’язку з планами щодо відмови від 2G.

Втім у сусідніх країнах не хочуть гнати коней. У Франції місцевий оператор Bouygues Telecom оголосив про згортання 2G лише наприкінці 2026 року. А у Великій Британії мережі другого покоління місцеві оператори погодилися вимкнути лише у 2033 році. В Україні мережі другого покоління проіснують ще довше.

Источник: gsminfo.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

    Maincast esports broadcasting studio celebrates sixth anniversary

Maincast esports broadcasting studio celebrates sixth anniversary

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!