ПолiтДумка

ЄС створює власні сили швидкого реагування, але це не спільна армія,

11 апреля
19:59 2024

Європейський союз має взяти на себе відповідальність щодо зміцнення власної оборони на тлі того, що Сполучені Штати Америки сфокусовані на протистоянні Китаю.

Як повідомляє РБК-Україна, про це розповів глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, інтерв’ю грецькій газеті Kathimerini.

На питання журналіста щодо того, чи згоден Сікорський з ідеєю президента Франції Еммануеля Макрона про сильнішу європейську оборону та армію глава МЗС Польщі відповів, що такі заяви створюють плутанину.

«Розмови про армію ЄС створюють непотрібну плутанину, оскільки передбачають об’єднання національних армій, чого, на мою думку, ніколи не станеться. Однак ми перебуваємо в процесі формування європейського військового потенціалу, який називається потенціалом швидкого розгортання. Я називаю це Європейським легіоном», — сказав він.

Сікорський зауважив, що в той момент, коли американці змагаються з Китаєм — Путін визначив себе як ворога ЄС.

«Тому ми повинні взяти на себе більшу частку тягаря з точки зору оборони. Такі країни, як Польща і Греція, роками витрачають значну частину свого ВВП на оборону, тому ми маємо право говорити про це. Європейська оборона — це ідея, час якої настав», — розповів він.

Источник: rbc.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Селтик уничтожил Сент-Джонстон в матче чемпионата Шотландии: видео шести голов

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!