ПолiтДумка

У МЗС обговорили долучення Азербайджану до Глобального саміту миру

17 апреля
07:13 2024

Заступниця міністра закордонних справ України Ірина Боровець обговорила з послом Азербайджанської Республіки в Україні Сеймуром Мардалієвим долучення Азербайджану до Формули миру, Міжнародної Кримської платформи та Глобального саміту миру.

Про це йшлося під час зустрічі Боровець і Мардалієва у вівторок, 16 квітня, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

Зазначається, що співрозмовники обговорили низку питань двостороннього співробітництва, підтвердили взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та Азербайджану.

«Окрему увагу під час зустрічі сторони приділили співробітництву в рамках міжнародних організацій, зокрема підтримці проукраїнських ініціатив та засудження військових злочинів РФ, незаконної депортації українських дітей, а також долучення Азербайджану до Формули миру, Міжнародної Кримської платформи та Глобального саміту миру», — поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Зеленський: Зробимо запит на скликання Ради Україна-НАТО щодо ППО

Мардалієв своєю чергою поінформував про підготовку до проведення Конференції ООН зі зміни клімату 2024 – СОР-29 в Азербайджані.

Посол також запевнив у рішучості Азербайджану й надалі підтримувати Україну в її відстоюванні своєї незалежності та територіальної цілісності.

Як повідомляв Укрінформ, президенти України та Азербайджану Володимир Зеленський та Ільхам Алієв провели переговори на полях Мюнхенської конференції з безпеки.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Севилья продлила контракт с главным тренером

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!