ПолiтДумка

СБУ повідомила про підозру пропагандисту з Донецька

13 мая
16:39 2024

Служба безпеки України повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами пропагандисту з Донецька Володимиру Аграновичу. 

Про це йдеться в тексті підозри, розміщеної на сайті Донецької обласної прокуратури. 

«Агранович у період з березня до квітня 2022 року в співпраці з окупаційною адміністрацією Донецької області як режисер та сценарист почав знімати серіали, фільми та репортажі. В них він підтримує початок повномасштабної збройної агресії Росії проти України», — йдеться в повідомленні. 

Навесні 2022 року фігурант створив публічний телеграм-канал «Владимир Агранович». 

У дописах у ньому він також підтримував дії росіян щодо окупації Донеччини, висвітлював свою співпрацю з окупантами, поширював неправдиву інформацію щодо обстрілів тимчасово окупованої території області військовослужбовцями ЗСУ, називав українських військовослужбовців ворогами та злочинцями. 

Як зазначає СБУ, фігурант написав книжку під назвою «Позывной “Матрос”. Водяной», у якій також висвітлював та підтримував дії росіян щодо окупації Донеччини, поширював неправдиву інформацію щодо обстрілів окупованої території ЗСУ. 

Також, за даними слідства, у лютому 2023 року Агранович на своїй сторінці у вконтакті опублікував зняту ним «документальну» стрічку «“Донбасс признаный”. История о том, как Донбасс возвращается домой. В Россию». У цій стрічці, зазначила СБУ, Агранович створює образ законності окупації частини території Донецької області. 

«Висвітлюючи при цьому діяльність органів державної влади України та військовослужбовців ЗС України як протиправну, спрямовану на жорстоке поводження із цивільним населенням, зокрема жителями м. Донецьк Донецької області», — додали в СБУ. 

Источник: detector.media


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

В Україні дозволять використовувати технологію Wi-Fi 6E

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!