ПолiтДумка

Україна має отримати запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні — група Єрмака-Расмуссена

14 мая
19:43 2024

В офіційному звіті Міжнародної робочої групи з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України рекомендовано запросити Україну до НАТО на саміті у Вашингтоні та розглянути конкретні умови членства нашої країни в Альянсі.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен презентували звіт на дискусійній панелі «Безпека та євроатлантична інтеграція України» під час Копенгагенського саміту за демократію. Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОПУ.

«Нам потрібна конкретна підтримка світу та сильні кроки. Нам потрібні не короткочасні гарантії безпеки, а тривалі, на майбутнє. І найсильніша гарантія – членство в НАТО. Воля українців – бути частиною ЄС і НАТО. Зараз критичний момент, і потрібно підтримати Україну й мотивувати наших героїв, які зараз захищають на передовій не лише Україну, а й демократію в усьому світі», – наголосив Єрмак.

Читайте також: Україна має стати членом НАТО не пізніше липня 2028 року — група Єрмака-Расмуссена

Як зазначається, міжнародна робоча група пропонує зняти всі застереження щодо типів звичайних озброєнь, які постачаються в Україну, та способів їх використання проти військових цілей країни-агресорки. Україна й держави-партнери мають об’єднати двосторонні безпекові угоди в межах міжнародного договору.

Андерс Фог Расмуссен зазначив, що підготовлений робочою групою звіт містить три конкретні пункти для допомоги Україні: зняття всіх обмежень на постачання зброї, розміщення вздовж східного кордону НАТО систем ППО та запрошення України в Альянс на саміті у Вашингтоні.

«Я не думаю, що ми повинні прийняти той аргумент, що ми не можемо запросити Україну, поки триває війна. Якщо ми приймемо цей аргумент, ми де-факто дамо Путіну стимул продовжувати війну», – відзначив Расмуссен.

Керівник Офісу Президента України додав, що ключовий висновок звіту дуже простий: уже найближчим часом Україна має отримати запрошення приєднатися до Альянсу.

Читайте також: Перемога України у війні проти російської агресії є ключовим завданням для НАТО — Столтенберг

«Багато хто вважає це неможливим, поки триває війна. Це не так. За належної рішучості можливо все. Ми вже не раз це доводили», – підсумував Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, 30 січня Андрій Єрмак і Андерс Фог Расмуссен презентували Міжнародну робочу групу з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України, яка має сприяти руху нашої держави до Альянсу. Завданням групи є робота з країнами-членами НАТО, експертним та політичним середовищем, щоб збудувати атмосферу, яка б допомогла нашому просуванню на шляху до Альянсу.

Фото: ОП


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Візит Урсули фон дер Ляєн додав Україні підтримки — Зеленський

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!