ПолiтДумка

Голова Верховної Ради розпочав офіційний візит до Туреччини

15 мая
07:30 2024

У Туреччині розпочався офіційний візит Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, метою якого є поглиблення стратегічної співпраці між Україною та Туреччиною.

Візит розпочався з церемонії покладання квітів у мавзолеї Ататюрка в Анкарі, повідомляє кореспондентка Укрінформу в Туреччині.

«Україна успішно протидіє масштабній російській збройній агресії та як стратегічний партнер Туреччини продовжує докладати зусиль для встановлення безпеки в Чорноморському регіоні заради життя та процвітання прийдешніх поколінь», — написав Стефанчук в книзі почесних відвідувачів Аниткабіру.

В Анкарі спікер ВР проведе низку двосторонніх зустрічей і переговорів, зокрема, із головою Великих національних зборів Туреччини Нуманом Куртулмушем.

Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради, метою візиту є поглиблення стратегічної співпраці між Україною та Туреччиною, розширення міжпарламентського співробітництва, а також подолання негативних наслідків російської агресії, що загрожує стабільності та розвитку у Чорноморському регіоні.

Також під час зустрічей будуть порушені теми реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського, відбудови України, зокрема, залучення Туреччини до процесу реконструкції.

Читайте також: Україна і Туреччина підписали угоду, яка спрощує спільну торгівлю

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів схвалив проєкт закону про ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

Фото: Вадим Сарахан


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Розкриті технічні характеристики інноваційного підводного протимінного дрона K-STER

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!