ПолiтДумка

Бербок: Ситуація в Харкові показує, наскільки важливо перерізати логістичні шляхи росіян

17 мая
12:51 2024

Україна потребує допомоги партнерів для того, щоби мати можливість перерізати шляхи забезпечення російської армії.

Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед початком засідання Комітету міністрів Ради Європи, передає кореспондент Укрінформу.

За її словами, ситуація в Харкові та навколо «показує, наскільки важливо перерізати відповідні ланцюги постачання росіян».

«Тому настільки важливо, щоби ми продовжували підтримувати Україну… Ми потребуємо військові матеріали, які є далекобійними та середньої дальності. Ми працюємо над цим з партнерами», — заявила Бербок.

Читайте також: Ми показали силу Ради Європи і маємо підтримати Україну разомБербок

Вона підкреслила, що Україна перебуває в «максимально важкій ситуації», і додала, що для американців і німців продовжує бути актуальним те, що вони робили останні два роки.

Глава МЗС ФРН назвала важливою ініціативу посилення ППО України та зауважила, що тих засобів, які є, не вистачає. Усі бачать це щодня по обстрілах Харкова, Одеси та багатьох маленьких містечок.

«Зрозуміло, що нам потрібно більше великих систем, таких як батареї Patriot», — заявила Бербок. За її словами, низка європейських партнерів перевіряють, що вони можуть зробити, хоча «деякі не роблять цього публічно, а роблять це за зачиненими дверима».

Ситуацію в Харкові, який росіяни можуть обстрілювати з власної території, дипломатка назвала «надзвичайно драматичною». Вона згадала свій візит в місто, яке розташоване в приблизно в 40 км від російського кордону.

Читайте також: США розглядають можливість передати Україні ще одну батарею PatriotBloomberg

Нагадаємо, Німеччина оголосила про плани передати Україні третю систему ППО на додаток до двох переданих раніше.

Бербок разом із міністром оборони ФРН Борисом Пісторіусом започаткували ініціативу з пошуку додаткових Patriot для України.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

У Польщі презентували новітній ударний дрон ReconSea

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!