ПолiтДумка

На Банковій обговорили із заступницею генсека НАТО потребу України в посиленні ППО

17 мая
20:41 2024

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква зустрівся із заступницею генерального секретаря НАТО з питань публічної дипломатії Марі-Доа Безансено.

Він наголосив на критичній потребі України в посиленні протиповітряної оборони і якнайшвидшому одержанні військової допомоги. Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ОП.

Жовква ознайомив Безансено із безпековою ситуацією в Україні, зокрема щодо наступу російських військ у Харківській області та посилення ракетних ударів ворога.

«Україна й українська армія вже понад два роки забезпечує захист східного флангу НАТО. Критично потребуємо посилення нашої протиповітряної оборони та якнайшвидшого постачання необхідної військової допомоги з боку країн-членів», — зазначив він.

Також заступники обговорили підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні. Жовква наголосив, що для України важливо, щоб на заході ухвалили «сильні рішення» про її рух до членства в Альянсі.

Читайте також: Зеленський: Потрібна сильна позиція НАТО і чіткий сигнал Москві, що війна нічого їй не дасть

Заступник керівника ОП поінформував Безансено також про укладення двосторонніх угод із державами-партнерами, які мають гарантувати комплексну безпеку України до моменту набуття нею членства в НАТО. Підписані такі документи на сьогодні з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією.

Як повідомляв Укрінформ, у червні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

Фото: ОП


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Трамп стверджує, що угода про мир України з РФ «буде справедливою»

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!