ПолiтДумка

Удари БПЛА вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей Росії

18 мая
12:27 2024

Розвідувальне управління Пентагону повідомило, що удари українських безпілотників по енергетичній інфраструктурі РФ вивели з ладу 14% нафтопереробних її потужностей та призвели до зростання внутрішніх цін на пальне.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що втрата частини російських нафтопереробних потужностей призвела до зростання внутрішніх цін на 20−30% до середини березня і спровокувала зупинку експорт.

У доповіді йдеться, що для того, аби пом’якшити вплив цих ударів, Росія заборонила експорт бензину на шість місяців, починаючи з березня, почала імпортувати нафтопродукти з Білорусі, які планувала імпортувати з Казахстану, і надала пріоритет відвантаженню нафтопродуктів російськими залізницями на противагу іншим видам транспорту.

При цьому повідомляється, що удари по енергетичних об’єктах РФ «призвели до незначних перебоїв в електропостачанні російських військових і цивільного населення», оскільки країна-агресорка має високу генерувальну потужність — третю за величиною в світі — і високий ступінь резервування в своїй мережі.

Крім того, українські удари по Чорноморському флоту Росії з використанням безпілотних морських безпілотників «змінили схему дій російського флоту. Чорноморський флот Росії почав уникати українського узбережжя і передислокував деякі кораблі зі своєї головної бази в окупованому Севастополі.

Источник: novosti-n.org


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

    Алгоритм установки морского контейнера на автоплатформу

Алгоритм установки морского контейнера на автоплатформу

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!