ПолiтДумка

Глави урядів Австрії та Британії обговорили підтримку України

21 мая
13:18 2024

Австрія та Велика Британія обговорили шляхи посилення підтримки України, зокрема, на економічному фронті.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер під час спільної з британським прем’єром Ріші Сунаком пресконференції у Відні.

«Агресивна війна Росії проти України все ще триває. Велика Британія відіграє ключову роль у підтримці України. Ми обговорили позицію Австрії, солідарність Австрії, а також можливості того, як ми можемо посилено підтримувати Україну та допомогти їй у такий важкий час – Австрія як нейтральна держава в рамках ЄС, але також у партнерстві з Великою Британією», — сказав австрійський канцлер.

Зі свого боку Сунак заявив, що Велика Британія та Австрія займають спільну позицію щодо багатьох викликів, зокрема і щодо російської агресії проти України. Він повідомив, що під час зустрічі з австрійським канцлером було обговорено, «що ще ми можемо зробити спільно на економічному фронті, щоб забезпечити відсутність підтримки російської воєнної машини».

Читайте також: Австрія надасть ще €5 мільйонів на відновлення енергетичної інфраструктури України

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс закликав Німеччину надати Україні далекобійні ракети і дозволити використовувати їх для ударів по Криму.

Фото: Василь Короткий, Укрінформ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Застосунок «Київ Цифровий» отримав міжнародну відзнаку на Конгресі нової мобільності

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!